dimecres, 25 de juliol del 2012

Pere Castells



Pere Castells és llicenciat en Ciències Químiques l’any 1979, en l’especialitat d’Orgànica i ha desenvolupat la seva carrera entre la recerca i l’educació amb l’objectiu de treballar de manera conjunta científics i cuiners. L’any 1980 inicia la seva etapa com a professor a l’Institut Molí de la Vila de Capellades on ha exercit entre altres el càrrec de director entre els anys 1991 i 2000. Durant els anys que ha estat dedicat a l’ensenyament ha dirigit treballs de recerca, molts dels quals han estat reconeguts amb premis CIRIT. Ha participat i impartit cursos de formació en l’àmbit de les Ciències i també ha format part de grups d’investigació de projectes educatius europeus. És coordinador i autor del llibres de text de Química de  Batxillerat de l’Editorial McGraw Hill. El 2003 comença a col·laborar amb l’equip d’investigació de elBullitaller. El 2004 es fa responsable del Departament de recerca gastronòmica i científica de la Fundació Alícia. El 2006 surt el llibre “Lèxic científic-gastronòmic” d’editorial Planeta (traduït ja a 5 idiomes) en el qual ha col·laborat activament en la redacció, publicat per Alícia i el Bullitaller. En el 2007 surt al mercat el “Rotaval” adaptació de un rotavapor de laboratori per cuina. Investigació conjunta d’ Alícia amb el Celler de Can Roca. Les seves investigacions han estat centrades en el tema de textures, introducció de tecnologia a la cuina i la divulgació de ciència relacionada amb la cuina. És membre de la junta de l’ACCA (Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació). Col·labora amb la revista Investigación y ciencia”. Comissari de l'exposició Matèria Condensada. Cuinar ciència” (Arts Santa Mònica Barcelona 7 de juliol - 7 de desembre 2010). Coordinador científic gastronòmic del curs “Science and cooking” a Harvard (2010-2015). En aquests darrers anys les seves actuacions en el camp de la ciència i cuina han estat encaminades a crear un nou corrent de treball entre científics i cuiners per avançar conjuntament en la investigació gastronòmica i científica.

1 comentari: